Descrierea pachetelor de design interior

Descrierea Etapelor de lucru cu designer-ul de interior

            Etapele care vor fi enumerate și descrise mai jos se încadrează într-o schemă standard de colaborare, prin care dorim să explixcăm complexitatea și derularea acestui serviciu.

            În funcție de amploarea proiectului, de stadiul în care se află spațiul, dar și de colaborarea cu beneficiarul, aceste etape ajung să se modifice de la caz la caz.

1. Discuția inițială cu beneficiarul: se explică în linii generale modul de lucru, se aproximează bugetul dorit de a se investi în procesul de creare și execuție al lucrărilor pe șantier, se stabilesc puncte forte de nevoi ale beneficiarului, funcțiunile spațiilor, se ea în considerare modul de viață/activitate al acestuia pentru a crea o armonie între spațiile concepute și activitatea zilnică al beneficiarului. 

2 Deplasarea la obiectiv: Dupa incheierea contractului,se face vizita in teren in care se iau măsurile încăperilor stabilite, se vor lua în considerare rețelele edilitare si structura de rezistenta existenta si se fac poze pentru fiecare spatiu.
Beneficiarul primeste o ancheta cu intrebari de baza care il vor ajuta sa identifice suprafata totala dorita pentru amenajare, preferintele de compartimentare a spatiului, numarul persoanelor deservite, preferinte de stil, gama coloristica, tipul mobilei, aparataj, tipuri de iluminat, amenajarea exterioara,materiale de finisare, alegerea furnizorilor si suma dorita de investitie in realizarea spatiului. Se stabileste tema de proiectare  /cerintele dorite impreuna cu beneficiarul .

3. Tema de proiectare detalizata: In baza releveului facut se intocmeste albumul -  "Tema de proiectare detalizata cu imagini de referinta " (albumul contineimagini tip analogii si materiale de finisaj posibile cu solutii tehnice si furnizorii stabiliti, corespunzator stilului ales conform anchetei de proiectare stabilite anterior cu beneficiarul)

4. Plan de mobilare 2D:
- Se prezinta beneficiarului planul de mobilare 2D in baza solutiilor stabilite in Tema de proiectare detalizata si confirmate de beneficiar anterior.
- Se stabilesc modificarile dorite daca este cazul .
- Rezultand un plan final 2D confirmat de beneficiar.

5. Prezentarea spatiilor in simularile virtuale de imagini: cu ajutorul imaginilor 3D schițe/realiste beneficiarul are posibilitatea să vadă cum poate arăta la final interiorul său. Se discută proiectul, se prezintă produsele propuse prin mostre de finisaje, textile etc; se identifică modificările agreate de comun acord între specialist și beneficiar.

6.  Imagini finale 3D:Se prezinta imaginile finale ale spatiilor.

7.  Intocmirea albumului tehnic:in baza imaginilor 3D finale, se intocmeste albumul tehnic pentru realizarea proiectului (acesta include dimensiuni, caracteristici si specificații tehnice).

8.  Definitivarea proiectului: se predă beneficiarului proiectul. Documentația va fi executată de către designer corespunzător pachetului de servicii ales de către beneficiar, la etapele inițiale de discuții. Beneficiarul poate implementa și realiza proiectul singur, sau poate face apel în continuare la specialist.

9. Urmărirea lucrărilor pe șantier.
Putem oferi urmarirea proiectului de la distanta. Urmarirea lucrarii se va face prin corespondenta electronica. Beneficiarul sau seful de santier va expedia poze ale incaperilor si a lucrarilor in desfasurare, la care proiectantul va veni cu solutii si adaptari dupa caz. Beneficiarul va fi sustinut de catre designer in adaptarea materialelor de finisare, mobilare si elemente decorative avand la baza proiectul de design. (designer-ul se ocupa de conlucrarea cu furnizorii de specialitate; adaptarea materialelor si finisajelor existente cu cele stabilite in proiect, aceasta realizandu-se prin corespondenta electronica.

Va asteptam cu drag sa construim o conlucrare frumoasa, sa va oferim spijinul nostru in a va amenaja estetic, armonios,practic, dar cel mai important si inteligent combinat materiale de finisare, pentru spatiile in care va petreceti cel mai mult timp din viata voastra alaturi de cei dragi.